Skip to main content

Posts

New Gadget For The New Year

When my son asked me what will I get him if he scores in his UPSR, my answer was simple – “We will discuss about it only after you get 5As”. Well, he did. This is the first time I did not promise him anything, but yet he managed to excel. I think he got my message – It’s only negotiable when he got it.


He paid more attention in class and he followed his study schedule to the minute.
To cut the story short (actually I am not used to the touch screen keyboard), he asked for PlayStation Vita. It’s not that expensive, but since we already have a PS3 at home, a Vita would really burn a hole in my pocket especially when the price of a new game is equal to PS3. So I told him that I would get him a set, but he need to buy the games himself since we already have PS3. He understands the value of money and he knows that he can’t afford the game with his pocket money, so he told me his second choice. Either an iPad or a Samsung Galaxy Tab.
I proposed the tab since I am not an apple …
Recent posts

This Is A Goodbye Post …

… not to this blog or blogging, but to my Sony Ericsson K810i (if I remember the model name correctly)



It will turn 4 in May 2012. Still can be used for call and sms, but the rest of the functions are deteriorating. The 3.2 megapixel camera can take photos, but you have to be patient enough to wait for the picture to be taken. Something is wrong with the phone’s camera button. Sometimes you can take pictures as normal, sometimes you can’t.
The battery can only last a day and the charger is also not working most of the time. So, I have no choice but to get a new phone which adds to the list of new gadgets for year 2017

Ada sesiapa lagi belum join Facebook Grup Denaihati Network?

Ada sesiapa lagi belum join Facebook Grup Denaihati Network? Jom Kasik gegarrrr. Bila dah ada grup ni, macam-macam kelebihan yang bakal diperolehi dan yang utamanya kita akan mendapat ramai rakan dan melalui pengalaman aku ia serba sedikit dapat meningkatkan trafik blog. Sebenarnya banyak lagi kelebihan bila join grup ni lebih-lebih lagi grup yang memiliki Network yang kuat. Saranan aku kepada mereka yang baru berkecimpung dan juga mereka yang telah lama terlibat  dalam dunia blogging tuh eloklah turut serta.
Apa Kelebihan yang ada pada Facebook Grup Denaihatinetwork ni? Apa yang pasti ia memiliki keistimewaannya tersendiri. Tak caya korang tengok paparan yang sempat aku printskrin kat atas ni. Amacam? Menarik bukan? kepada yang belum join tuh, Jom Support Grup Denaihatinetwork ni untuk kebaikan bersama. Tak mustahil Grup ini bakal meletup sedikit hari lagi dengan sokongan padu dari semua  rakan blogger. Meh..meh..sapa nak join grup ni jom join segera . Kepada yang join …

Bagaimana Zarul Umbrella Boleh Jadi Penyanyi 1

Mungkin ramai yang nak tahu dan berminat nak tahu tentang bagaimana dia  Zarul Umbrella boleh menjadi penyanyi.Sebenarnya dia tak pernah bercita-cita nak jadi penyanyi,cuma dia ni kuat berangan jer dan selalunya dia berangan berada di atas stage dan menyanyi ikut style idola dia,penyanyi Zainal Abidin. Dia pun tak pernah menyanyi secara serius semasa di zaman persekolahan dia,tetapi dia suka dengar muzik la masa kat sekolah..Bukan nak menyombong,ia start dengar muzik Hollywood dulu sebelum dia mendengar muzik melayu..ingat lagi dia  amat meminati Bryan Adam,Richard Mark,Luther Vandross,Whitney Houston dll,dalam awal 90an barulah dia mula mendengar muzik2 melayu semasa kegemilangan Headwind,Search dan Wings.

Ok bagaimana pulak boleh terjebak menjadi penyanyi ni?Sebenarnya peristiwa ini berlaku pada tahun 1994 dimana pada waktu itu dia bekerja sebagai Pembantu Tadbir di Bahgian Perhubungan Awam,Majlis Perbandaran Klang(MPK).Nak jadikan cerita,MPK menganjurkan Pertandingan Ny…

Siapa Perlu Dipersalahkan ??

Petang kemarin aku lepak kejap di Restoran  dengan bapak aku .. bukan lah lepak , saja keluar minum dengan bapak aku … sebelum minuman sampai , aku pergi ke tandas sekejap .. nak terkucil .. masa aku kat dalam tandas , ada segelintir budak-budak dalam lingkaran tingkatan 1 atau 2 la kot .. nak tahu mereka sedang buat apa ??
Mereka sedang menyalin pakaian baju biasa kepada baju kurung sekolah .. aku dapat agak mereka pasti ponteng sekolah .. betul tak ?? masa tu dalam pukul 5.30 pm .. sekolah habis 6 pm .. mesti ponteng sekolah , mereka dalam 5 orang tadi .. aku dengar perbualan dorang macam ini (aku cepat cepat masuk dalam tandas tapi sambil dengar .. aku tak berniat jahat tapi aku nak tahu ) .. Si A – “weh simpan rokok ni , kalau mak aku nampak habis aku ” (tahu pula takut)
Si B – “ok , takde hal.. parents aku tak pernah check aku .. aku balik dorang still tak balik dari kerja .. ”
aku ada dengar jugak ..
“minggu depan , pakwe aku ajak keluar lagi macam tadi .. lepak kat snooke…

Lelaki Kacak

Apabila kata kunci lelaki kacak dimasukkan ke enjin carian Google dan kalau kau pilih search for images, keluarlah gambar lelaki-lelaki yang ‘mungkin’ kacak yang menepati penilaian algoritma Google.
Lihat sahaja gambar-gambar di bawah ni. Adakah ini rupanya lelaki kacak? Adakah kau setuju dengan apa yang dipaparkan oleh Google?
Oops… tak pasti pulak kenapa ada gambar Lisa Surihani di situ



Definisi Lelaki Kacak Nak tahu definisinya, kenalah tanya kaum hawa. Soalan ini lebih sesuai diajukan pada mereka. Kalau kau tanya aku, aku boleh bagi details-nya, cuma aku tak mahu lah. Lebih-lebih lagi sejak kebelakangan ini, sering sahaja keluar cerita-cerita lesbian, gay, bisekual dan transgender (LGBT) di suratkhabar. Bukannya akhbar-akhbar tabloid aje, akhbar-akhbar yang utama pun ada. Aku takut nanti kau anggap aku gay pulak.
Lain pulak jadinya nanti.
Sempat bersembang dengan isteri tercinta tadi, kalau dia diberi pilihan untuk menamakan 3 lelaki yang menepati ciri-ciri lela…

Mee Udang Mak Jah, Kuala Sepetang

We decided to go to Taiping for the eating . One reason was due to a wedding, another reason was that we don’t have anything planned. So why not?


We heard so much about Kuala Sepetang’s Mee Udang (Prawn Noodle), and we went there. The below is the Mee Udang special. It cost additional RM4, but you will get bigger size prawns. How does the Mee Udang taste like?


It is very much similar to Mee Rebus, but without the potatoes and Mee Udang has a lot of prawns, of course.